Parteneriat ANEVAR – RoREN (BVI)

BUCUREŞTI, România – 14 decembrie 2006 – Romanian Real Estate Network (RoREN), fosta Bursa de Valori Imobiliare (BVI) si Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) semneaza un acord de parteneriat care prevede atat promovarea si sustinerea reciproca cat si colaborarea in proiecte de evaluare imobiliara si determinare a riscului financiar pe piata imobiliara din Romania.

In baza acordului, BVI ofera membrilor ANEVAR un nou produs software pentru generarea electronica a rapoartelor de evaluare, tip Raport Uniform, integrat in platforma de tranzactionare BVI. Membrii ANEVAR au oferit feedback de-a lungul procesului de dezvoltare a produsului si au confirmat utilitatea sa. Noul produs va imbunatatii si eficientiza activitatea evaluatorilor imobiliari. Acordul a survenit in urma multiplelor intilniri dintre reprezentantii BVI si ANEVAR, si a prezentarii produsului pentru generarea rapoartelor de evaluare, in data de 9 decembrie 2006, cu ocazia Adunarii Anuale a ANEVAR la Brasov.

“Consideram acordul de parteneriat cu ANEVAR ca reprezentind un prim pas important in unirea fortelor profesionistilor din domeniu imobiliar, domeniu foarte important din punct de vedere social si financiar-bancar insa neglijat din punct de vedere legislativ,” a declarat Felicia Nitu, director executiv al BVI. “Speram ca in continuare si alte asociatii profesionale sau organizatii guvernamentele sa se alature efortului nostru de promovare atit a profesionalismului cit si reglementarii activitatii in domeniul imobiliar care este de interes national,” a mai adaugat Felicia Nitu.

“Parteneriatul cu BVI va aduce beneficii activitatii de evaluare a membrilor ANEVAR prin eficientizarea implementarii Raport Uniform de evaluare elaborat prin colaborarea de succes intre ANEVAR si Asociatia Romana a Bancilor (ARB),” a declarat d-nul Ion Anghel, Presedinte ANEVAR.

ANEVAR este cea mai larga asociatie a evaluatorilor care numara peste 7.000 membrii si una dintre cele mai prestigioase din Romania in domeniul evaluarii imobiliare.

BVI este singura organizatie din domeniul imobiliar din Romania care ofera un cadru strict regulamentat de desfasurare a tranzactiilor imobiliare, protejand in acelasi timp atit interesele proprietarilor si cumparatorilor cat si ale agentiilor imobiliare.

—-

Pentru mai multe detalii descarcati prezentarea Raportul Uniform in platforma de tranzactii BVI (PowerPoint).

This entry was posted in comunicat de presa and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>